20 Mayıs 2014 Salı

çizgi film izle pembe panter


Dünyanın en sakar detektifi bundan ortalama kırk yıl evvel doğdu. müfettiş Clouseau, ilk misil 1963 yılında Pink Panther/Pembe panter filmiyle cihan seyircilerinin huzuruna çıktı. okkalı hayırlı niyetli; lakin olabildiğince beceriksiz bir detektifti. En mümteni anlarda öte beriye takılıp yere kapaklanmakta hesabına yoktu, mesela; ama o kendisini her sorunu çözümleyen atılgan bir detektif sanıyordu. Clouseau, ona dirim veren kişinin Peter Sellers olması sayesinde, sinemanın en yüzü sıcak tiplerinden biri haline geldi. gülgûn pars filmleri birbirini izleyip gitti, sayıları dokuzu buldu. tanıtma adı niyetine maruz ve friz Fereleng’in yarattığı gülgûn pars de, Clouseau/Sellers’ın kendisi kadar ünlü oldu. 
gerçi bu filmler hepsi uzun kollu, uzun bacaklı, şad suratlı, berenarı bönce panterimizin maceralarıyla başlar; ama pembe panter aslında ilk filmde çalınan pembemsi bir elmastır. tıpkı zamanda, Peter Sellers’ın Fransız müfettişi canlandırmasıyla başlayan film dizisinin müşterek adıdır. 
 Bu dizinin jeneriğiyle hayat bulan bir sıra gücük kişileştirme filmi ve her ikisinde de anık ve bakan olan diriltme tab gülgûn Panter’in kendisi. En bunca da bu son anlamıyla, birçok bala ve büyüğün dil hırsızı olmuştur.  çizgi film izle pembe panter

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder